"Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan."

Ruben Smeenk

Gewoon als volwassen vent Pippi Langkous aanhalen. Dat is Ruben ten voeten uit. Ruwe bolster, blanke pit. En nieuwsgierig! Sjongejongejonge. Onze art-director steekt overal zijn neus in. Kan-ie niet helpen.

Je hebt art-directors. En je hebt Ruben Smeenk. Dat is nog eens een heel andere categorie. Er zijn weinig art-directors die Herbert’s obsessieve perfectionisme hebben overleefd, maar Ruben overklast hem meer dan eens. Pielen op de vierkante pixel, net zo lang tot het goed is. Nee: onverbeterlijk goed is. Zijn smaak is jaloersmakend. Z’n vakkennis en de ‘old skool’ gedrevenheid die je zelden meer tegenkomt, doen het prima in een digitaal jasje.

Daarnaast, heel knap, voorkomt-ie een eigen signatuur, een ‘handtekening’. Hij verdiept zich zo in een klant en een project, dat-ie er in opgaat. Er één mee wordt. Telkens origineel is. En oh ja: 25/7 staat-ie voor je klaar. Kom daar tegenwoordig nog maar eens om.

Hij is graag onder de mensen, waar dan ook. Zo kun je Ruben in het wild tegenkomen in een bruine kroeg, maar ook op de golfbaan en bij de klaverjasvereniging. Hij vindt alles interessant, hoe saai iets ook lijkt. Daarom is hij zijn hele leven nooit echt in een hokje te plaatsen. En ook al is hij een buitenbeentje en soms wat onzeker en eigenwijs, hij gaat nooit over 1 nacht ijs.

Schetsen doet-ie ook, maar vaak lijkt het al af. Hij kent Adobe gewoon te goed. Hoe het ook zij, alles wat hij maakt, is direct origineel en mooi en pakkend. Daar is-ie heel goed in, weten wij. Oh, en Ruben is vaak een beetje te aardig. Maar niemand is perfect. Zeker niet zoals hij. Meer zien van Ruben? Kan hier. En hier

Anderen over Ruben: 

I worked with Ruben on several strategic and creative projects. His focus and energy in achieving goals and expectations are excellent. He shows creativity and proactivity during every phase of the project and is an accessible and inspiring person to work with!

Annemiek Laan

Directeur
KVHN 


​Tijdens onze samenwerking heb ik Ruben leren kennen als een gedreven persoon met liefde voor het vak. Tijdens het branding traject naar DC Klinieken heeft Ruben zich laten zien als een toegewijde, creatieve en vooral prettige persoon om mee samen te werken. Van concept tot creatie: Ruben heeft meer dan genoeg kennis en ervaring.

Arnold Koeling

Manager Marketing & Communicatie
DC Klinieken


Ruben is een uiterst veelzijdige artdirector. Digitaal en analoog. Niet alleen komt-ie met lekkere ideeën, hij weet ze ook kèk vorm te geven en draait z’n hand niet om voor precies dtp-werk. Een soort ‘one-man-agency’ dus.

Rob Linssen

Oprichter en eigenaar
Linssen ID